grachten met fiets zon billboards amsterdam

Billboard Amsterdam: Alles wat je moet weten

Inhoudsopgave

Wanneer je denkt aan reclame in Amsterdam, is een van de eerste dingen die waarschijnlijk in je opkomt: billboardreclame. En dat is niet zonder reden! Billboard Amsterdam is een effectieve en efficiënte manier om je bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Grote, opvallende en kleurrijke borden trekken de aandacht van voorbijgangers en kunnen een blijvende indruk achterlaten. Maar waar moet je beginnen als je geïnteresseerd bent in het adverteren op billboards in Amsterdam? In dit artikel nemen we je mee door de wereld van billboard in Amsterdam.

Kosten en prijzen voor billboards in Amsterdam

De kosten voor billboardreclame in Amsterdam kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de locatie, het formaat van het billboard, de duur van de campagne en het ontwerp van de advertentie. Over het algemeen geldt: hoe beter de locatie en hoe groter het billboard, hoe hoger de kosten zullen zijn. Maar laat je niet ontmoedigen door de investering. Reclame op billboards kan namelijk een enorm bereik hebben en een grote impact maken op je doelgroep.

Voordelen van adverteren op billboards in Amsterdam

Er zijn vele voordelen verbonden aan het adverteren op een billboard in Amsterdam. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje:

Groot bereik: Billboards zijn vaak geplaatst op drukke locaties, zoals langs snelwegen, bij treinstations en in het stadscentrum. Dit betekent dat jouw advertentie gezien wordt door een groot aantal mensen, zowel bewoners als bezoekers van de stad.

Hoge zichtbaarheid: Billboards zijn groot, opvallend en vaak verlicht. Dit zorgt ervoor dat ze opvallen, zelfs van een afstand en in slechte weersomstandigheden.

Langdurige impact: Een advertentie op een billboard blijft vaak voor een langere periode staan. Dit betekent dat jouw boodschap meerdere keren gezien kan worden door dezelfde persoon, waardoor het beter blijft hangen en meer impact maakt.

Flexibiliteit: Billboards zijn beschikbaar in verschillende formaten en kunnen op verschillende locaties worden geplaatst. Hierdoor is er voor elk budget en elke doelgroep wel een geschikte optie.

Soorten billboards in Amsterdam

Er zijn verschillende soorten billboards waaruit je kunt kiezen voor jouw reclamecampagne in Amsterdam. Hieronder lichten we de meest voorkomende types toe:

Static billboards: Dit zijn de traditionele billboards die je overal ter wereld tegenkomt. Ze zijn vaak gemaakt van vinyl en worden met lijm of tape op de constructie bevestigd. Ze zijn niet interactief en worden handmatig vervangen.

Digital billboards: Deze billboards maken gebruik van LED-schermen om de boodschap over te brengen. Ze zijn interactief en kunnen verschillende advertenties tonen op verschillende tijdstippen. Ze zijn ook geschikt voor het tonen van bewegende beelden en video’s.

3D billboards: Dit zijn billboards die gebruik maken van verschillende materialen en technieken om een ​​3D-effect te creëren. Dit type billboard is meestal duurder, maar kan wel extra aandacht trekken en een blijvende indruk achterlaten.

Locaties van billboards

Amsterdam biedt een breed scala aan locaties voor billboards. Enkele van de meest populaire locaties zijn:

Centraal Station: Dit is een van de drukste plekken in Amsterdam en een geweldige locatie om een groot publiek te bereiken.

RAI Amsterdam: Dit congrescentrum trekt het hele jaar door duizenden bezoekers, waardoor het een perfecte locatie is voor adverteerders.

Schiphol Airport: Als een van de grootste luchthavens van Europa is Schiphol een geweldige plek om internationale reizigers te bereiken.

Er zijn echter ook andere locaties beschikbaar, zoals langs de snelwegen en in het stadscentrum. Het kiezen van de juiste locatie is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw boodschap wordt gezien door de juiste doelgroep.

Wat kan Siracle Creatives voor jou doen?

Wij zijn Siracle Creatives een mediabureau met jarenlange ervaring in het adverteren op billboards in Amsterdam. Wij kennen de stad en de verschillende locaties als geen ander en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste locatie en het ontwerpen van een effectieve advertentie. Wat wij aanbieden is een breed scala aan diensten, waaronder:

Ontwerp: Siracle Creatives kan jouw advertentie ontwerpen op basis van jouw wensen en behoeften. Zij zorgen ervoor dat de advertentie opvalt, de boodschap duidelijk overbrengt en aansluit bij jouw merkidentiteit.

Planning: Wij kunnen een campagne voor jou plannen, rekening houdend met de duur van de campagne, het budget en de gewenste locaties.

Plaatsing: Siracle Creatives verzorgt de plaatsing van jouw advertentie op de gekozen locaties en zorgt ervoor dat deze op tijd wordt geplaatst en verwijderd.

Als je geïnteresseerd bent in het adverteren op billboards in Amsterdam, neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie en een offerte op maat.

Dit bericht delen?